Corona – skolen lukker ned

(d. 12.03 kl 20.40)

Til orientering hermed situationen som den er nu og tegner sig for den kommende tid:

1. Nødberedskabet har været på plads og i alt 12 børn har været her henover dagen – 1000 tak for jeres indsats for at finde alternative løsninger!
  2. Lærergruppen samles i morgen formiddag. Bla. med henblik på at fastlægge nødpasningsvagtplan for de kommende uger og for at drøfte, hvordan vi organisere hjemmeskole for jeres børn.
  3. Hjemmeskole – i form at hjemmeopgaver, arbejde på undervisningsportalerne, video-undervisning eller andet – sættes senest i værk fra på mandag d. 16. marts. 9. klasse, der har afgangsprøver lige om hjørnet, er allerede i gang.
  4. I gårdagens udmelding fik jeg medtaget den generelle formulering fra myndighederne, hvori nødberedskabet er omtalt som en kommual opgave. Jeg vil derfor understrege, at vi opfatter nødbesredskabt som vores opgave, ikke kommunens. De kommende ugers nødberedskab finder derfor naturligvis sted her på skolen og som udmedlt åbent fra 6.10 til 16.00.

Yderligere update udsendes i morgen d. 13.03

(d. 11.03 kl. 23.18)

SKOLEN LUKKER NED – HOLD JERES BØRN HJEMME

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde i aftes, onsdag den 11. marts, annonceret, at
myndighederne nu lukker al nødvendig aktivitet på skoler, daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner
ned. Dette skyldes den hurtige spredning af Corona virus.
Anbefalingen er, at børn om muligt passes hjemme allerede fra i morgen torsdag den 12. marts, og at alle
skoler senest fra på mandag den 16. marts alle er lukkede i foreløbigt 14 dage. Inden på mandag er det
myndighedernes opgave i samarbejde med kommunerne at oprette ordninger for såkaldt »nødpasning« for
de forældre, der varetager opgaver, som kræver, at de skal på arbejde.

For Refsvindinge Friskole betyder det følgende for de kommende to dage, torsdag og fredag:

• Alle børn skal i udgangspunktet holdes hjemme fra skole.

• Vi etablerer et nødberedskab på skolen, men kun for børn, som grundet forældres arbejde i
sundhedssektoren, plejesektoren eller anden essentielt arbejde ikke kan passes på anden måde.

• Nødberedskabet er åbent til vanlig tid kl. 6.10.

• Vi lukker senest kl. 16, men ser meget gerne, at børnene hentes før da.

Fra og med mandag d. 16. marts og to uger frem:
Vi har ikke i skrivende stund mulighed for at sige, hvordan den såkaldte nødpasning præcist bliver
organiseret og hvem den bliver en mulighed for. Vi vender tilbage herom senest på fredag.
Herudover henstiller vi til, at man følger mediedækningen af udvikling og nøje følger de instrukser, som
myndighederne giver.
Kasper